Om MAWINGU

Mawingu betyder ”molnet” på swahili.

Det finns många som utger sig för att vara programmerare men sanningen är att väldigt många av dem borde kallas skrivbiträde istället.

Likt en konstnär drivs utvecklaren av en kreativitet som ständigt är närvarande och formar lösningar som gör livet enklare.

Jag har haft anställningar som programmerare sedan 1996 men har ändå alltid utvecklat även på min fritid. En önskan jag hade länge var att kunna göra mobilappar som jag själv kan använda och tack vare iPhone och ett utvecklingsverktyg som heter Xamarin blev det verklighet 2013.

Min synnedsättning ger mig perspektiv som många saknar. Prova att dra ned mössan över ögonen och känn efter en liten stund. Förmodligen upplevs det som att hela världen försvunnit och det är för att synen är det sinne vi förlitar oss på. Efter en stund, när den värsta paniken lagt sig så sipprar det in intryck från övriga sinnen i ditt medvetande. För att kunna uppfatta och förstå det vi interagerar med är det bra att undvika överbelastningsattacker som massor av texter, bilder och knappar i en enda sörja för det splittrar ditt fokus.

MAWINGU
Karl-Otto Rosenqvist
E-post: info@mawingu.se
Mobil: +46 701-75 98 56
Orgnr: 750804-3937

Porträttbild av Karl-Otto med blå skjorta utomhus på sommaren
Logotyp för branschföreningen Svensk Tillgänglighet
Medlem i branschföreningen Svensk Tillgänglighet