Om MAWINGU

Mawingu betyder ”molnet” på swahili.

Det finns många som utger sig för att vara programmerare eller utvecklare men sanningen är att väldigt många av dem borde kallas skribenter istället.

Likt en skulptör eller konstnär drivs utvecklaren av en kreativitet som ständigt är närvarande och formar lösningar som gör livet enklare.

Fast att jag haft anställningar som programmerare sedan 1996 har jag ändå alltid utvecklat även på min fritid. En önskan jag haft länge har varit att kunna göra appar som jag själv kan använda och tack vare iPhone och ett utvecklingsverktyg som heter Xamarin blev det verklighet 2013.

Min synnedsättning ger mig perspektiv som många saknar. Prova att dra ned mössan över ögonen och känn efter en liten stund. Förmodligen upplevs det som att hela världen försvunnit och det är för att synen är det sinne vi förlitar oss på. Efter en stund, när den värsta paniken lagt sig så sipprar det in intryck från övriga sinnen i ditt medvetande. För att kunna uppfatta och förstå det vi interagerar med är det bra att undvika överbelastningsattacker så som massor av texter, bilder och kontroller i en enda sörja för det splittrar ditt fokus.

MAWINGU
Karl-Otto Rosenqvist
E-post: info@mawingu.se
Mobil: +46 (0)701-75 98 56
Orgnr: 750804-3937

Porträttbild av Karl-Otto med blå skjorta utomhus på sommaren

MAWINGU
Karl-Otto Rosenqvist
E-post: info@mawingu.se
Mobil: +46 (0)701-75 98 56
Orgnr: 750804-3937

Medlem i branschföreningen Svensk Tillgänglighet