Arbetsplatsanpassning

In English

Arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning är högre än för befolkningen i övrigt och det är i snitt bara varannan person med synnedsättning som har ett jobb att gå till. När man pratar om arbetsplatsanpassning så är det naturligt att diskutera större datorskärm, förstoringsprogram, skärmläsare och punktdisplay men hur är lokalerna att orientera sig i?

Den som har nedsatt orienteringsförmåga behöver stöd men att behöva ledsagning från sitt kontor till toaletten, fikarummet eller för att hitta till kollegor hela tiden påverkar självkänslan. Då hade det varit bra med en apparat som kunde berätta var du är.

Oavsett om du har en synnedsättning eller kognitiva svårigheter så kan KWENDA ge dig det stöd du behöver när du vill ha det med hjälp av din mobil.

KWENDA är lätt att komma igång med. Titta över lokalerna och se var det skulle behövas orienteringspunkter, sätt upp fyrar där och konfigurera platsen så är du igång. Det är lätt att ändra och lägga till information, bilder och ljud efter hand. Komplettera med ytterligare fyrar om du upplever ”vita fläckar” i lokalerna och ange GPS-koordinatern för entrén så hittar du in när du kommer med bussen eller har varit ute på lunch.

Vill du ha mer information så hör av dig via e-post till info@mawingu.se eller ring 0701-75 98 56.