KWENDA – Lätt att hitta rätt

In English

KWENDA logotype

KWENDA är ett system för information och guidning.
På ett museum kan KWENDA fungera som en traditionell audioguide plus att användaren ser bilder och text relevanta för föremålen och kan klicka sig ut på internet för ytterligare fördjupning.
Små fyrar sänder ut signaler som mobilen tar emot. Med den informationen kan mobilen räkna ut ungefär var man befinner sig.
Med appen kan användaren få hjälp att hitta till olika platser, även om man inte kan se. För de som ser finns det kartor där fyrarna är utmärkta vilket ger en bra överblick.
Informationen kan styras med både start och sluttid. Det innebär att exempelvis lunchmenyn för hela veckan kan matas in och sköter sig själv eller att ett specialerbjudande dyker upp när det börjar gälla.

En svart fyr från företaget Kontakt.io
En svart fyr från företaget Kontakt.io

Ha koll på var du är

Oavsett om du ser eller inte är det bra att få mer information om platsen där du är.
KWENDA vet var du är och visar rätt information när du behöver den.
Dagens meny, erbjudanden eller interiörbeskrivning för blinda är några exempel.

Bilden visar Här-vyn i appen med information om entrén till Ängelholms stadsbibliotek.
Bilden visar Här-vyn i appen med information om entrén till Ängelholms stadsbibliotek.

Lätt att hitta rätt

Få steg för steg guidning för att ta dig dit du vill.
Med hjälp av både text och bilder samt upplästa instruktioner är det lätt att hitta rätt. Du får guidning på samma sätt som vi är van vid när vi kör bil eller går.

KWENDA ger dig det stöd du behöver ha och låter dig därför bestämma hur du vill eller kan ta dig fram. I inställningarna bestämmer du om du vill att vägbeskrivningarna får innehålla hissar, trappor, rulltrappor, gallertrappor och stegar. Det gör att KWENDA aldrig sätter dig i en situation som hindrar dig från att ta dig dit du vill.

Bilden visar navigeringsvyn som guidar dig med pilar och instruktioner.
Bilden visar navigeringsvyn som guidar dig med pilar och instruktioner.

En karta ger överblick

En karta där fyrarna finns utmärkta ger användaren en bra överblick. Den fyr man är närmast visas i orange och när man är vid den blir den röd. En karta kan omfatta ett våningsplan eller bara ett enda rum, det bestämmer den som konfigurerar platsen.

Karta över Ängelholms stadsbibliotek med fyrarna utmärkta. Ingången är orange medan de övriga är gröna.
Karta över Ängelholms stadsbibliotek med fyrarna utmärkta. Ingången är orange medan de övriga är gröna.

Var kan och bör KWENDA användas?

Hotell och konferensanläggningar – Guida besökarna till rätt våning, rum och naturligtvis toaletten. Vid behov av utrymning hittar man till närmaste nödutgång.
Muséer, gallerier och andra utställningslokaler –ge besökarna information om utställningen på ett tillgängligt sätt samt möjlighet till ytterligare fördjupande information.
Restauranger och caféer – Menyn ska vara tillgänglig även om man inte ser.
Sjukhus och vårdcentraler – se till att patienterna hittar till rätt avdelning.
Köpcentra och gallerior – gör det enkelt för kunderna att hitta rätt butik och ge dem erbjudanden i mobilen direkt på plats.
Järnvägsstationer och rececentrum – hitta rätt hållplats, plattform och spår så att resenären känner sig trygg oavsett hur stor anläggningen är.

Ladda ner

Hämta på App Store

Ytterligare användningsområden

Arbetsplatsanpassning

Plattform för Proof Of Concept och prototyp inför upphandling

2017-10-26 Inslag på SVT Nyheter Skåne

När KWENDA visades på Quality Hotel View i Malmö var SVT Nyheter på plats. Synskadades Riksförbund samlades till kongress 26 – 29 oktober med 85 kongressombud, ombudsmän, anställda och ledsagare. Över 100 synskadade deltagare hade möjlighet att röra sig mer självständigt på hotellet med hjälp av KWENDA. Se inslaget här.